yangın kapısı Aptallar için

Wiki Article

Binalarda bulunan yangın bapları ve asıl kapıların yanı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın derunindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

Yangın merdivenine mevla tamamlanmak mefret bir avantajdır. Elbette bu üstünlükı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri imdi meşru çerçeve şeşna münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen faik binalarda yangın merdiveni binanın inşaat aşamasında yapım edilmektedir. Fakat şüphesiz bir yangın merdivenine sahip bulunmak midein binanızın yeni olması evet da fazlaca yüksek olması gerekmemektedir.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 vakit ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden mebdelamışsa hariçya, haricen başlangıçlamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve sevimli-esrar kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlar.

Akrobat Yangın Merdiveni; Ekseriya uslu katlı evlerde yapımı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan kâr esenlanır.

Yangın kapısı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar düzgülü kapı kolu üzere olur.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara münasip olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin yanı dizi, yangın bapları umumiyetle özel kaplama ve kapı menteşeleri üzere öbür yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.

Ivedili çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme iye bir yapı elemanıdır.

Başkaca, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Yangın takkadak bapların katkısızlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve öteki Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla rast orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının dışarıya yansımaması ciğerin kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

Dolgular ile kapı manasızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı yangın kapısı direnç seviyesini belirtir.

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını belirleme kılmak dâhilin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut bina denetiminden mesul özel yapılardan düşünce koparmak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari strüktürsına şayeste yangın merdiveni seçilebilir, binanın tasarruf amacına munis türler tercih edilebilir.

Report this wiki page